Speciale vormen in de tuin
30 augustus 2022

Wilt u in uw tuin liever geen rechte lijnen, maar rondingen en organische vormen? Ook daarvoor zijn diverse materialen verkrijgbaar! In onderstaand stukje vind u diverse mogelijkheden:

Terras:
Om rondingen te creëeren kan er goed gebruik gemaakt worden van een kleine steen, bijvoorbeeld een waaltje. Omdat ze geen groot oppervlak hebben, blijven de kieren relatief klein. Daarnaast worden er ook tegels gemaakt in een schitterende organische vorm, zoals de GeoArdesia Alivo of de GeoStretto Alivo.

Borders:
Voor borders laag bij de grond kunnen uitstekend stalen strips gebruikt worden. Hiermee kunnen bochten en rondingen gelegd worden, terwijl het zand netjes op zijn plek gehouden wordt. Ook zijn er borderstenen verkrijgbaar in trapeziumvorm, waardoor deze erg geschikt zijn om rondingen te leggen. Daarnaast zien we ook dat er regelmatig kleinere stapelblokken gebruikt worden wanneer er glooiende randen gemaakt worden, omdat deze door de kortere lengte minder gaan gapen als een groter stapelblok.

Gebruik van grind/split:
Natuurlijk leent ook grind of split zich om in een ronding gelegd te worden. Hierbij zit je niet met de vaste vorm van het materiaal en kan elke vorm gerealiseerd worden!

Wilt u graag ronde of organische vormen in de tuin gebruiken? U vind hiervan enkele voorbeelden in onze inspiratiepagina, maar u kunt ook een schitterend 3D tuinontwerp laten maken!