Zand – Grind – Split

Zand hebben we in iedere tuin nodig. Onder de bestrating moet een ruim zandbed gemaakt worden voor de afwatering en om de ondergrond mooi, strak en stabiel te maken. Het is belangrijk dat het juiste zandsoort gebruikt wordt. Ook wordt het zand gebruikt als ondergrond voor uw borders, bakken etc.

Grind

Grind is een steentje dat uit de natuur gehaald wordt en vaak rond van vorm is zonder scherpe kanten. De prijzen van grind liggen ver uit elkaar. Dit komt doordat sommige soorten schaars zijn  of vanuit een ander werelddeel naar ons land getransporteerd moeten worden. Ook zien we dat een grindsoort met verschillende kleuren zoals riviergrind of een berggrind voordeliger is dan de soorten die uit één kleur bestaan.

Split

Split is een natuursteen dat met een puinbreker fijn gemaakt wordt en vervolgens gezeefd wordt. Split is in verschillende formaten leverbaar maar ook in veel verschillende kleuren. De meest gangbare soorten hebben we op voorraad liggen maar daarnaast kunnen we bijna ieder soort voor u bestellen.

Lees meer
ST21 Splitplaat.png
Anti-worteldoek en splitplaten
Grind split binder productfoto.jpg
Grind/Split binder
Schanskorf.jpg
Schanskorven