X

tot
Bekijk resultaten

Split

Tabel inschatting hoeveelheden:  
Verpakkingseenheid: Aantal m2 (altijd ongeveer, kan per soort afwijken!)
Zakjes 20 kg +- 0,25 m2
Zakjes 25 kg +- 0,33 m2
Minibag 500 kg +- 6,7 m2
Halve kuub +- 750 kg +- 10 m2
Bigbag 1000 kg +- 13,3 m2
Kuub +- 1500 kg +- 20 m2


We bieden verschillende soorten split aan. Split is een gebroken gesteente dat gewonnen wordt uit steengroeven. Het verschil met grind is dat split door het breken altijd hoekige vormen heeft. Het grote voordeel van deze hoekige vorm van split is dat het veel minder blijft bewegen dan grind, dat veel ronder van vorm is.

Toepassen van split

Split kan eigenlijk op dezelfde plekken toegepast worden als grind. Toch is split voor bijvoorbeeld een oprit veel beter geschikt, doordat het veel vaster gaat liggen. Voor plekken waar minder belasting is, blijft het natuurlijk altijd een kwestie van smaak.

Kleuren van split

Split is er in veel verschillende kleuren, het ligt eraan waar en uit welke groeve het split gewonnen wordt. Het is wel van belang dat u kijkt hoe hard een steensoort is, dit verschilt per soort split en het bepaald hoe snel het split groen wordt en hoeveel vocht het op zal nemen.

Formaten van het split

Omdat het split uit grote brokken gesteente gebroken wordt, is het ook makkelijk om hier verschillende formaten uit te zeven. We denken graag even met u mee welk formaat er het beste in uw situatie toegepast kan worden.

Lees meer