Verrassende landelijke tuin
29 oktober 2022

De titel zegt het al ''een verrassende landelijke tuin''. Deze tuin zit vol verrassingen doordat we allerlei hoekjes gecreërd hebben. 

De oprit is erg breed, daarom hebben we een strook gemaakt met split en daarin wat verhoogde borders. Dit zorgt ervoor dat de oprit niet een grote plaat steen word, maar dat er ook sfeer zit in de oprit. We hebben qua leggen met verschillende patronen gewerkt dus de oprit word een speels geheel!

De voortuin was lastiger ontwerpen. Vaak word er een recht pad langs het huis gemaakt, maar dan is het opvullen van de rest van de tuin best lastig. Daarom hebben we even out of the box gedacht en hebben we het pad in een punt door de tuin laten lopen. Zo is er ruimte voor planten, voor grind en voor siergrassen. Afwisseling dus! De houten palen en de bloesemboom geven de finishing touch aan de tuin.

Aan de zijkant van het huis hebben we de warmtepomp en de containers weggewerkt achter haagjes en houten palen. Bij de openslaande deuren is een klein zitje geplaatst zodat er leuk uitzicht is vanuit de openslaande deuren en het zitje is erg functioneel voor de ochtendkoffie! Een heerlijk afgesloten stukje om even tot rust te komen.

Achterin de tuin is het een groot feest van hoekjes, planten en functionele stukken. Er is een terras met een doorloop naar de overdekte buitenkeuken. Vanaf het terras is het konijnenhok goed te zien wat weer gezelligheid brengt en naast het konijnenhok is nog een mooi hoekje om te chillen in de hangstoelen. In de overkapping kan gelounched worden en heeft u de pergola al gezien die de hele tuin verbind? Hoe gaaf is dat!

In de avond zijn er allerlei mooie elementen uit de tuin uitgelicht. Er is niet teveel verlichting om het sfeervol te houden.

Heeft u ook geen idee wat u met de tuin wilt doen? Laat ons meedenken!