Hondvriendelijke tuin

Samen genieten van de tuin is natuurlijk leuk. Maar het wordt nog leuker als je hond er net zo hard van geniet zonder je tuin te verpesten. Honden hebben natuurlijk genoeg ruimte nodig, en een tuin met alleen gazon is in de meeste gevallen geen optie, omdat het dan een stuk sfeer dan mist. Dit ontwerp is een voorbeeld van een tuin die geschikt is voor de hond, maar ook gezellig is voor de baasjes die natuurlijk ook willen mee genieten.

Zoals we al vaker aangegeven hebben maken planten de sfeer en gezelligheid in de tuin. Toch moeten we rekening houden met het feit dat we een gazon willen. Beplanting aan de zijkanten is altijd een mooie optie. Om de overkapping en het terras met elkaar te verbinden is er een pad gecreëerd. Om toch wat meer diepte in de tuin te maken is er gekozen voor een pergola. Dit breekt het grote vlakke stuk en zorgt daarboven voor nog meer gezelligheid.

Verder willen we rekening houden met het feit dat we in een hondvriendelijke tuin geen split/grind willen. Mede door het feit dat grind door een hond buiten de bestemde vakken gelopen wordt komt dat split in het gazon terecht en krijgen we nare putten in het gras. In veel gevallen zou het pad bijvoorbeeld in split gelegd worden. In dit geval hebben we gekozen voor een klinker. Deze klinker ligt ook als rollaag om het terras heen, hierdoor past het goed bij elkaar.

Tussen de schuur en de schutting zit een hoekje die lastig kan zijn om op te vullen. Planten zouden hier een goede optie zijn, maar hier is gekozen voor een waterornament. Dit resulteert in nog meer leven in de tuin.

Hebt u bepaalde wensen voor uw tuin, maar weet u niet goed hoe u deze kunt verwerken in de tuin? Het is onze uitdaging om u daar een handje bij te helpen. Doordat we uw huis intekenen krijgt u een compleet beeld van uw ‘droomtuin’. Wilt u meer weten? Dan kunt u klikken op het kopje ‘3D Tuinontwerp’, hier staat meer informatie.