Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Herfsttips.jpg

Jaarlijkse herfsttips bestrating

14 oktober 2021

De herfst is weer begonnen. Dit betekend weer meer natte en donkere dagen en vallend blad. Dit heeft ook invloed op uw bestrating. Hierbij geven we u weer een aantal tips om uw bestrating in deze herfstperiode te onderhouden.

Groene aanslag

We kennen het allemaal, die vervelende groene aanslag op de bestrating. Zeker in de donkerdere hoekjes wordt dit snel zichtbaar. Naast dat het natuurlijk niet mooi is, kan het ook nog eens glad zijn. Hoe krijg je die groene aanslag het beste weg? In de meeste gevallen raden we de hogedrukspuit sterk af! De hogedrukspuit beschadigd het oppervlak van de bestrating, waardoor deze poreuzer wordt en vervolgens nog sneller groene aanslag laat zien. Het beste voor uw bestrating is deze behandelen met groene aanslagreiniger. In de meeste gevallen betekend dit simpelweg het middeltje verdunnen en vernevelen over de bestrating. Wanneer je dit gewoon in laat trekken, zal de meeste groene aanslag vanzelf verdwijnen. In geval van hardnekkige aanslag zal er wellicht nog een keer behandeld moeten worden. Lees voor het behandelen altijd even de gebruiksaanwijzing, dit verschilt namelijk nog wel eens per middeltje.

Regelmatig krijgen we de vraag of schoonmaakazijn ook werkt voor groene aanslag. Het antwoord is in principe ja, maar houd er rekening mee dat azijn de toplaag iets aan kan tasten en dat azijn kalk opwekt. Hierdoor kan het gebeuren dat er na behandeling witte vlekken ontstaan. Daarnaast is voordeel van groene aanslagreiniger ten opzichte van azijn, dat groene aanslagreiniger na het schoonmaken ook nog een tijdje preventief werkt, terwijl azijn na 1 regenbui verdwenen is.

Blad op de bestrating

Een aantal bomen en struiken verliezen inmiddels ook weer hun blad. Dit zorgt natuurlijk ook voor losliggend blad op de bestrating. Het is aan te raden dit regelmatig weg te halen, omdat verterend blad looizuren loslaat. Deze zuren laten een bruinige vlek achter op de bestrating. Omdat deze vervuiling “natuurlijk” is, zal deze na verloop van tijd door de weersinvloeden wel weer verdwijnen, maar zoals het voor de meeste dingen geld is voorkomen natuurlijk beter dan genezen!

 
Jarupa Campo JP04
Aan deze pagina wordt nog gewerkt
1420