Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Blad op bestrating

Vlekken van bladeren op uw terras

20 november 2019

Een paar hoopjes bladeren op uw terras lijkt geen probleem. Totdat u ze na een aantal weken op gaat vegen. Bij sommige soorten blad blijven er dan grillige, bruine vlekken achter op uw bestrating. Deze zijn heel moeilijk weg te poetsen. We hebben dan te maken met looizuur. Bepaalde bladeren zoals bijvoorbeeld van een eik bevat veel looizuur. Door al een beetje rekening te houden met de plantenkeuze kunt u al veel voorkomen. Verder kunt u natuurlijk door regelmatig het blad weg te vegen veel vlekken voorkomen. Als u toe bent aan nieuwe bestrating en staan er bij u in de tuin veel bomen koop dan een tegel met een goede coating of een keramische tuintegel. U zult nog steeds vlekken zien maar deze zijn eenvoudiger en sneller te verwijderen door de extra bescherming. Ga vooral nooit de vlekken te lijf met een hogedrukreiniger. Dit zal niet of slecht werken en uw tegels beschadigen. Heeft u last van vlekken die door looizuur veroorzaakt worden, wacht dan rustig want omdat we hier met een organische vervuiling te maken hebben zal het zichzelf langzaam oplossen. Veel zon zal er voor zorgen dat de vlekken sneller verdwijnen. 

 
Vaste elementen verwerken
Deze klant had twee prachtige appelbomen in de tuin. De bomen stonden zo'n meter hoger dan de rest van de tuin vanwege de vorige indeling....
1420