Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Contrast in de tuin D
  • Contrast in de tuin C
  • Contrast in de tuin B
  • Contrast in de tuin A

Contrast in de Tuin

03 december 2021

Eenheid is natuurlijk mooi, maar soms geeft contrast het dat beetje extra dat nodig is om de tuin nog mooier te maken. Nu zijn er natuurlijk verschillende manieren waarop een contrast toegepast kan worden.

We beginnen bij de bestrating. Denk hier dan bijvoorbeeld aan verschillende kleuren, formaten, maar met afwerkingen kan er ook gespeeld worden. In dit ontwerp is er gebruikt gemaakt van een 60x60 taupe genuanceerde tegel. Om een mooi contrast te maken moeten we opletten dat er voor het pad geen ''vloekende'' kleur bijkomt. Waar ook mee uitgekeken moet worden is een drukke kleur in combinatie met een andere drukke kleur (sterk genuanceerd). Daarom hebben we gekozen voor effen antraciet. En om het nog speelser te maken is er gebruik gemaakt van een klein formaat dat in elleboogverband is gelegd.

Verder kunnen we denken aan het contrast tussen de bakstenen van het huis en de bestrating. Maar ook de bloembakken. De antraciete blokjes die gebruikt zijn contrasteren mooi met de tegels. Maar als we verder kijken zien we dat er niet alleen gebruik is gemaakt van stapelblokken. Ook al zijn de houten bloembakken dezelfde kleur als de betonnen bloembakken. Toch geven ze een verschil. Dit natuurlijk door het verschil in materiaal en vorm.

En als laatste kunnen we ook met de beplanting de rest van de tuin onderscheiden. Door de frisse kleuren brengen ze leven in de tuin. Natuurlijk hebben we de borders en bloembakken gevuld met planten, maar er kan ook meer mee gespeeld worden, zoals we hebben gedaan bij de overkapping. Door de hangpotten op verschillende hoogtes te hangen geven we het tuintje net een extraatje.

Weet u niet zo goed hoe u de tuin leuk kan indelen? We helpen daar graag mee. Onder het kopje ‘3D Tuinontwerp’ kunt u informatie vinden over hoe we met onze ervaring met een 3D tekenprogramma uw tuin om kunnen toveren tot droomtuin, klik gerust eens op de link!
 

 
Diepe tuin indelen
Elke tuin is anders, dus ook de manier van indelen is bij elke tuin verschillend. Sommige tuinen zijn breed, andere gaan rondom het huis. In dit...
1434