Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Opsluitbanden.jpg

Uw bestrating opsluiten

25 november 2020

Waarom gebruiken we eigenlijk opsluitbanden langs bestrating? En waar zijn ze wel nodig en waar niet? Kantopsluitingen worden gebruikt op alle plekken waar het terras overloopt naar “niet vaste” oppervlakten, zoals borders, (kunst)gras, grind/split etc. Langs de woning, een verhoogde border, schutting met betonpaneel enzovoorts zijn ze dus niet nodig. De functie van een opsluitband is eigenlijk het vasthouden van het zand onder de bestrating. Wanneer het zand netjes op zijn plek blijft, kunnen er geen kuilen ontstaan en blijft de bestrating dus veel netter liggen! Ook bij grote tegels adviseren we alsnog kantopsluiting te gebruiken.

Zeker op een oprit is de juiste kantopsluiting erg belangrijk! Omdat we op een oprit optrekken, remmen, draaien en wringen krijgt het straatwerk veel te verduren. Daarom is een dikke opsluitband, 8x20x100 cm of 10x20x100 cm, gebruiken zeker aan te raden. Wanneer het straatwerk goed bij elkaar blijft en het zand op zijn plek blijft, is de kans op oneffenheden het kleinst en kunt u langer genieten van een mooie strakke oprit!

Voor oppervlakten die niet zwaar belast worden kunt u ook stalen strips als kantopsluiting gebruiken. Een opsluitbandje is in de meeste gevallen van beton en beton verweerd in de loop van de jaren. Het wordt grover qua structuur en de kleur zal afzwakken. In veel gevallen kan een opsluitbandje wel iets lager gezet worden, zodat deze niet heel goed zichtbaar is, maar niet overal is dit mogelijk. Daarom wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de gegalvaniseerde stalen strips. Naast het gewone staal kan er ook contentstaal gebruikt worden. Het voordeel van een stalen strip is ook dat deze na het straten langs het straatwerk getikt kan worden, er hoeft dus minder gegraven te worden.

Kom gerust eens langs voor advies voor de opsluiting van uw bestrating!

 
Jarupa Campo JP04
Aan deze pagina wordt nog gewerkt
1420