Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Tegels met Reliëf.png

Tegels met reliëf

23 september 2021

Tegenwoordig zijn veel materialen heel strak afgewerkt, maar er zijn ook een aantal series waarbij ze een reliëf op de tegels hebben gemaakt. Zo’n reliëf geeft een speelser/natuurlijker effect aan de tuin.

Tegels met een leisteenlook reliëf

Zo maken ze bijvoorbeeld een leisteenstructuur in de GeoArdesia serie van MBI. Deze leisteenstructuur doet ons denken aan de natuursteen tegels met leisteen afwerking. Bij het maken van een leisteenstructuur in een betontegel is er alleen (vanzelfsprekend) wel wat herhaling van print zichtbaar. Deze GeoArdesia serie van MBI heeft een kleurechte toplaag van natuurlijke mineralen, is voorzien van een coating en heeft een geborsteld oppervlak. Al met al dus een prachtige tegel die makkelijker schoon te maken is dan basic beton en zeker minder zal verkleuren! Deze tegel met leisteen reliëf is verkrijgbaar in diverse prachtige kleuren. Het reliëf valt het meest op bij een egale kleur. Deze tegels zijn ook verwerkt op ons showterrein, dus kom gerust eens langs om een kijkje te nemen!

Tegels met golvend reliëf

Naast leisteenstructuur worden er ook tegels gemaakt met een zogenoemde “wave”. Een soort golvend reliëf, waardoor een minder duidelijk herhalend patroon gecreëerd word. Het golvende patroon komt terug in de Smartton Wave serie van REDSUN. Deze serie heeft naast het prachtige reliëf ook een toplaag van een fijnere structuur beton. Om de tegel te kleuren is een hoogwaardige kleurstof gebruikt, waardoor de tegel wat minder terug kleurt dan een basic betontegel. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een hydrofoob en een impregnant, waardoor de tegel minder vocht en vuil opneemt. Ook is de toplaag geborsteld, zodat ook deze serie voorzien is van footcomfort. De Smartton Wave serie is leverbaar in diverse mooie kleuren en in 2 verschillende formaten. Deze serie is ook te bezichtigen op ons showterrein in Nunspeet!

Voor-/nadelen van tegels met reliëf

Het voordeel van een reliëf is natuurlijk dat het er mooi uit ziet! Een reliëf geeft een tegel een hele andere uitstraling dan wanneer deze vlak zou zijn. We krijgen regelmatig de vraag of een reliëf niet zorgt voor ongelijkheden onder tafels en stoelen. In de meeste gevallen zal je daar weinig last van hebben, of is dat makkelijk op te lossen door even de stoel of tafel te verplaatsen. Dit kan je ook altijd even komen testen op het showterrein. Wat wel als nadeel gezien kan worden is dat de lagere vlakken in de tegel wat langer nat blijven bij regenval dan de hogere gedeelten. Hierdoor kan er op de lage plekken wat eerder groene aanslag ontstaan. Daarnaast kan er natuurlijk wat sneller zand of stuifmeel o.i.d. achter het reliëf blijven hangen. Aan de andere kant zijn beide tegels wel voorzien van een coating, dus is groene aanslag door middel van een groene aanslagreiniger ook weer eenvoudig te verwijderen.

Heeft u nog vragen over tegels met een reliëf? Neem gerust contact met ons op!

Vacature Ontwerpmedewerkster!
Wij zijn op zoek naar een ontwerpmedewerkster! Bekijk onderstaande video voor wie we zoeken en wat de baan inhoud:
Doe het zelf: Verhoogde borders maken
We zien ze overal verschijnen, verhoogde borders gemaakt met stapelblokken . Een groot voordeel van een verhoogde border is natuurlijk dat...
1420