Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Groene aanslag afbeelding

Groene aanslag op uw bestrating

13 november 2019

De bekende groene aanslag zijn eigenlijk algen die gaan groeien bij vochtig, donker en wat koudere weersomstandigheden. Hier is niet veel aan te doen en zal op bijna alle materialen kunnen groeien. Het is wel een groot verschil of u een poreuze of juist een gladde sierbestrating heeft liggen. Hoe grover de structuur van een steen hoe makkelijker algen hierop gaan hechten en hoe moeilijker het ook te verwijderen is. Als we bijvoorbeeld kijken naar een keramische tuintegel of een gebakken klinker dan zal deze minder snel groen uitslaan dan bijvoorbeeld een poreuze trommelsteen. Ook is de afwatering van groot belang. Als het water slecht weg kan lopen zal de groene aanslag veel eerder verschijnen. Dan komen we natuurlijk op de vraag hoe deze aanslag het best verwijderd kan worden. Vaak wordt er naar een hogedrukreiniger gegrepen maar dit verergert alleen het probleem. Iedere keer dat de bestrating afgespoten wordt zal deze ruwer worden en sneller groen worden. Wij adviseren u om geen chemische middelen op uw bestrating te gebruiken maar bijvoorbeeld met Bostic groene aanslagreiniger te werken. Dit kan met bijvoorbeeld een rugspuit opgebracht worden en de aanslag zal binnen 36 uur verdwijnen zonder dat u hoeft te schrobben of borstelen. Het middel werkt het best bij temperaturen boven de 10 graden.

 
Diepe tuin indelen
Elke tuin is anders, dus ook de manier van indelen is bij elke tuin verschillend. Sommige tuinen zijn breed, andere gaan rondom het huis. In dit...
1420