Tuinaanleg

Bij tuinaanleg komt veel kijken. Gaat u een bestaande tuin vervangen dan weet u natuurlijk de stand van de zon en de plekjes waar u wel of niet zou willen zitten. Is het nieuwbouw dan is het belangrijk of uw tuin op het noorden, oosten, zuiden of westen ligt voor de stand van de zon. Ook moeten alle wensen die er zijn voor de tuinaanleg werkelijk gaat beginnen duidelijk zijn. 

Voorbeeld tuinaanleg
Voorbereidingen voor de tuinaanleg

Wij adviseren u om uw plannen en ideeën uit te werken in de vorm van een ontwerp, in dit ontwerp kunt u dan ook een verlichtingsplan, afwateringsplan en eventueel een beregeningsplan opnemen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de tuinaanleg veel soepeler gaat verlopen. Als het voor u lastig is om een ontwerp te maken dan kunt u altijd een uitgebreid 3D tuinontwerp door ons laten maken. U kunt uw tuin dan al bekijken voordat de daadwerkelijke tuinaanleg gaat beginnen.


De tuinaanleg

Als alle voorbereidingen getroffen en alle plannen uitgewerkt zijn kan de daadwerkelijke aanleg beginnen. Gaat u de aanleg zelf verzorgen dan zullen wij zorgen dat de materialen op tijd geleverd worden. Als u de tuinaanleg uit wilt besteden dan kunnen we u altijd in contact brengen met een hovenier of stratenmaker. Samen met hun kunt u altijd even bespreken wat u zelf doen wilt en wat u uit handen wilt geven.


Tuinaanleg voorbeeldTijdens de tuinaanleg 

Tijdens het aanleggen van de tuin is het belangrijk om in de gaten te houden dat alles volgens plan gelegd en voorbereid wordt. Alle kabels en slangen moeten op z’n plek gelegd worden zodat er niets meer opengebroken hoeft te worden. Na het leggen van de bestrating en het kunstgras hoort het beplantingsplan natuurlijk ook bij de tuinaanleg. Ook hierover moet van te voren goed nagedacht worden zodat de borders het juiste formaat hebben dat bij de beplanting past.


Na de Tuinaanleg

Nadat de tuinaanleg klaar is dan komen we op een stukje onderhoud. Het is belangrijk dat u voordat de materialen gekocht worden u op de hoogte bent van het onderhoud dat uw tuin nodig heeft. Dit gaat niet alleen over de bestrating maar natuurlijk ook over de beplanting die in uw tuin aanwezig is. 

Klik hier om terug te gaan naar de homepagina.