Sierbestrating

Sierbestrating is er in alle mogelijke kleuren en formaten te koop. Heeft u een tuinontwerp gemaakt dan kijken we graag met u mee welke maat sierbestrating er het beste in uw tuin toegepast kan worden. De kleur van sierbestrating is natuurlijk een persoonlijke zaak, maar moet natuurlijk wel mooi aansluiten bij uw gevel en de andere vaste elementen die in uw tuin aanwezig zijn.


Kwaliteit sierbestratingVoorbeeld van sierbestrating in een tuin

Als we gaan kijken naar de kwaliteit van sierbestrating zien we ook grote verschillen. Dit is ook één van de redenen dat we u graag willen verwelkomen op ons mooie, ruime en overzichtelijke showterrein waar we de soorten sierbestrating per segment opgesteld hebben. Iedere klant heeft andere eisen of wensen als het gaat om de aankoop van sierbestrating, we helpen u dan ook graag verder in een persoonlijk gesprek.


De kleur van sierbestrating

Kleuren blijven natuurlijk toch een persoonlijke keuze, iedereen heeft zijn of haar eigen smaak als het gaat om de kleur van sierbestrating. Wat wel een verschil maakt is hoe de sierbestrating zijn kleur gekregen heeft. Er zijn soorten die met behulp van een goedkope kleurstof hun kleur gekregen hebben. Deze zullen langzaam gaan vervagen. Er zijn soorten sierbestrating die voorzien zijn van een hoogwaardige kleurstof die dan ook jarenlang goed blijven. Ook kunt u kiezen voor sierbestrating die voorzien is van een kleurechte deklaag, deze is dan gemaakt van natuurlijke mineralen die ook na vele jaren hun kleur zullen behouden. Als laatste bieden we u een ruime keuze in de keramische tuintegels. Deze zullen nooit verkleuren. 


Onderhoud van uw sierbestrating

Foto van sierbestrating in een tuinHoe u het beste uw sierbestrating kunt onderhouden hangt af van de gekozen steensoort. Er zijn soorten bij zoals een betonsteen die een wat hogere vocht en vuilopname heeft. Deze zullen dan ook sneller groen worden dan bijvoorbeeld een keramische tuintegel. Wat voor alle soorten betonbestrating geld is dat deze nooit met behulp van een hoge drukspuit of met een terrasreiniger die hierop aangesloten zit schoongemaakt mag worden. Ieder betonproduct heeft poriën en zal gaan verruwen als u hem behandeld met een hoge drukspuit. Vraag dus bij de aankoop van uw sierbestrating altijd om een onderhoudsadvies.


Duurzaamheid van sierbestrating

Hoe duurzaam is sierbestrating eigenlijk? Dit is per steensoort sterk wisselend. Als we naar de low budget bestrating kijken zal dit ongeveer 10 jaar zijn als ze op de juiste manier onderhouden worden. Gaan we kijken naar bijvoorbeeld een gebakken klinker dan kan deze in de meeste gevallen zelfs honderden jaren mee gaan.

Klik hier voor ons assortiment sierbestrating

Klik hier om terug te gaan naar de homepagina