Kunstgras

Het aantal aanbieders van kunstgras is enorm. U kunt kiezen uit honderden zo niet duizenden soorten kunstgras. Het is erg moeilijk om hier de juiste keuze in te maken, want iedereen verkoop natuurlijk de beste soorten. Juist als u het allemaal niet meer weet helpen wij u verder bij de aanschaf van een mooi en goed stuk kunstgras.


Waar moet u op letten bij het aanschaffen van kunstgrasKunstgras in tuin type Mathilde 30

Bij de aankoop van kunstgras is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het garen en de onderrug. Dit samen bepaald de kwaliteit van het kunstgras. Als er goed garen gebruikt wordt dan zal het kunstgras zijn kleur houden en niet zoals bij de goedkopere soorten hun kleur verliezen. Ook de kwaliteit van de onderrug is natuurlijk belangrijk. Ons klimaat is zo dat het erg koud kan zijn maar ook erg warm. De onderrug moet dus blijvend flexibel zijn om scheuren te voorkomen. Als de onderrug gaat scheuren dan laten de vezels ook los. 


Kleuren van het kunstgras

Bij het kiezen van de kleur kunstgras kunt u het best een bewolkte dag uitkiezen. Wij zien bij onze klanten dat er in de felle zon vaak een fel gekleurd soort kunstgras uitgezocht wordt. De kunst van de goede keuze als het gaat om de kleur van het kunstgras is dat de grasmat in ieder jaargetijde kloppend is. Te fel is in de wintermaanden niet natuurlijk, te donker of teveel mos zal in het voorjaar geen kloppend beeld geven. We hebben verschillende soorten kunstgras verwerkt op ons ruime en overzichtelijke showterrein om de keuze voor u makkelijker te maken.


Kunstgras in tuin type Vince 25Verwerking van uw kunstgras

Kunstgras heeft het grote voordeel dat door de geperforeerde onderzijde veel water afgevoerd kan worden. Heeft u voldoende kunstgras in uw tuin dan is het in veel gevallen niet nodig om met goten te gaan werken. Wel is het dan van belang dat het kunstgras op een dik zandbed gelegd wordt. Hierdoor kan het regenwater ook makkelijk afgevoerd worden. Nadat het zandbed aangebracht is legt u eerst een drukverdeeldoek neer waar dan het kunstgras opgelegd wordt. Als het gras goed ligt wordt de mat ingestrooid met speciaal zand. Vraag bij de aanschaf van uw kunstgras altijd even naar de leginstructie.


Onderhoud van kunstgras

Er moet altijd geprobeerd worden om vervuiling van bovenaf tegen te gaan. Als er met regelmatig met moddervoeten over het kunstgras gelopen wordt dan komt er uiteindelijk een laag grond op de onderrug van het kunstgras te liggen. Hier zou dan weer onkruid op kunnen groeien. Probeer dit te voorkomen. 

Klik hier voor ons assortiment kunstgras

Klik hier om terug te gaan naar de homepagina