Werken met contrast
08 september 2021

Natuurlijk is het mogelijk om in de tuin alle gebruikte bestrating in een bepaalde kleur te houden. Maar in sommige gevallen is het juist leuk om te gaan spelen met een stukje contrast.

In deze tuin is er gebruik gemaakt van grijstinten. Voor de paden is er een lichte tegel gebruikt en om een duidelijk terras te maken is er gebruik gemaakt van een contrasterende kleur, in dit geval antraciet. Maar niet alleen die twee kleurtinten zijn gebruikt. Onder de overkapping word gebruik gemaakt van hout. Dit zorgt voor een speels effect, omdat we daardoornet even van de grijstinten afstappen.

De antraciete bloembakken zijn gevuld met kleurrijke bloemen. Ook de beplanting zorgt voor een onderbreking in de kleur. Maar het aller belangrijkste van de beplanting is dat ze voor sfeer zorgen.

Buiten het contrast om is het wel leuk om dezelfde kleur op verschillende manieren terug te laten komen. Dit zien we in dit ontwerp bijvoorbeeld bij de tegel en de border, en zelfs bij het waterornament in de bloembak. De blanke kleur van het hout komt terug in de schutting en de overkapping, maar ook in de pergola.

Dus door contrast te creëren gaat de tuin er speelser uitzien en gaat het nog meer leven dan dat het al doet. Het kan soms lastig zijn om het juiste uit te zoeken, daarom bent u altijd welkom om bij ons op het showterrein om een kijkje te nemen. Wij geven u graag vrijblijvend advies!

Laat ons ook uw droomtuin ontwerpen! Door op het kopje ‘3D Tuinontwerp’ te klikken krijg u meer informatie over het ontwerpen. Het aanmelden is eenvoudig. Klik simpelweg op een tijdsblokje in de agenda op de aangegeven pagina, vul de gegevens in en de afspraak staat!