Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Werken met contrast D
  • Werken met contrast C
  • Werken met contrast B
  • Werken met contrast A

Werken met contrast

17 september 2021

Natuurlijk is het mogelijk om in de tuin alle gebruikte bestrating in een bepaalde kleur te houden. Maar in sommige gevallen is het juist leuk om te gaan spelen met een stukje contrast.

In deze tuin is er gebruik gemaakt van de grijstinten. Voor de paden is er een lichte tegel gebruikt en om een duidelijk terras te maken is er gebruik gemaakt van een contrasterende kleur, in dit geval antraciet. Maar niet alleen die twee kleurtinten zijn gebruikt. Onder de overkapping gebruik gemaakt van hout. Dit zorgt voor een speels effect, omdat we daardoor van de grijstinten afstappen.

In de antraciete bloembakken zijn gevuld met kleurrijke bloemen. Ook de beplanting zorgt namelijk voor een onderbreking in de kleur. Maar het aller belangrijkste van de beplanting is dat ze voor sfeer zorgen.

Buiten het contrast om is het wel leuk om dezelfde kleur op verschillende manieren terug te laten komen. Dit zien we in dit ontwerp bijvoorbeeld bij de tegel en de border, en zelfs bij het waterornament in de bloembak. Verder komt de blanke kleur van het hout terug in de schutting en de overkapping, maar ook de pergola.

Dus door contrast te creëren gaat de tuin er speelser uitzien en gaat het nog meer leven dan dat het al doet. Maar het kan soms lastig zijn om het juiste uit te zoeken, daarom bent u altijd welkom om bij ons op het showterrein een kijkje te nemen.

Laat ons ook uw droomtuin ontwerpen! Door op het kopje ‘3D Tuinontwerp’ te klikken krijg u meer informatie over het ontwerpen. Het aanmelden is eenvoudig. Klik simpelweg op een tijdsblokje in de agenda op de aangegeven pagina, vul de gegevens in en de afspraak staat!

 

Hoogte verwerken in de tuin
Het is natuurlijk mogelijk om de hele tuin op een bepaalde hoogte te houden, maar soms brengt een stukje hoogteverschil net wat meer leven in de...
Kleurrijke achtertuin
Wat maakt een tuin gezellig. Is het een tuinset, of misschien een mooie overkapping? Er zijn verschillende punten waardoor een tuin gezellig wordt...
1434