Terras met een 'terras eiland'
09 september 2021

Een terras kan natuurlijk in verschillende vormen gelegd worden. De meeste terrassen zijn rechthoekig, maar er is natuurlijk geen vaste ''vormregel'' voor. Maar er zijn ook verschillende plekken. Achterin de tuin of aan het huis vast. Onder de veranda of in de open lucht. In dit ontwerp is er voor iets anders gekozen.

Het terras in deze tuin is verhoogd en in het midden van de beplanting gezet waardoor er een ‘eiland’ ontstaat. Deze is gemaakt van keramische tegels met een houtnerfstructuur, hierdoor ontstaat het prachtige ''vlonderidee''. Om bij het eilandje te komen is er gebruik gemaakt van staptegels. 

Om het terras nog meer body te geven en er echt een apart stuk tuin van te maken is er een pergola geplaatst. Deze is begroeid aan de bovenkant wat meteen zorgt voor nog meer sfeer en schaduw op warme, zomerse dagen. Aan de zijkant zijn er bloemen geplant in de verhoogde border. Dit geeft een kleurrijker geheel.

Voor de rest mogen we het terras tegen het huis aan niet vergeten. Hier is een tapijt gemaakt van tegels. Een printje in het midden met een rustige contrasterende tegel eromheen. Ook de losse bloempotten tussen de kruipplanten en op het terras zorgen voor een voller geheel.

Op deze inspiratiepagina kunt u inspiratie opdoen, maar het kan natuurlijk zijn dat u alsnog geen goed beeld kan krijgen van uw eigen tuin. In dat geval dragen wij graag ons steentje bij door jullie droomtuin in 3D te ontwerpen. Kijk onder het kopje ‘3D Tuinontwerp’ voor meer informatie.