Strak en getrommeld als combinatie.
10 september 2021

Een strakke tegel wordt meestal geassocieerd met een moderne tuin. Een gebakken klinker wordt meestal in een landelijke tuin gebruikt. Maar dit betekend niet dat ze niet samen gebruikt kunnen worden.

Getrommeld en strak geeft een mooi gemiddelde en een landelijk/moderne uitstraling. Natuurlijk ook een mooi stukje contrast. Bovendien zijn er veel verschillende soorten en manieren waarop een getrommelde steen (bijvoorbeeld een gebakken klinker) en een strakke tegel gecombineerd kan worden.

We kunnen voor de meest eenvoudige optie gaan, zoals een terras in tegels en de paden getrommeld, maar dit kan natuurlijk ook andersom. Wat ook mogelijk is, is het terras mengen. Klinkers als rollaag om de tegels heen (of zoals in dit ontwerp andersom). Ook kunnen we de tegels als kleine blokjes verwerken tussen de klinkers. De opties zijn eindeloos.

Een ander voordeel van het combineren van een tegel met een trommelsteen of waaltje is de mogelijkheid om een stukje contrast voor te laten komen. In deze tuin zijn we uitgegaan van een lichte tegel. Bij deze tegel kunnen we een effen antraciete klinker combineren, maar er is juist voor gekozen om voor een genuanceerde klinker te gaan. Deze klinker is donker genoeg voor het contrast, maar het behoud wel de kleur van de tuin.

En zo zijn er nog meer contrasten die een mooier geheel maken. Kunt u er niet uitkomen hoe u de tuin leuker, gezelliger of zelfs praktischer maakt? Dan kunt u bij ons aan de bel trekken. Onze uitdaging is om een WOW-effect te creëren van uw tuin. Wilt u weten hoe we dat doen? Kijk dan onder het kopje ‘3D Tuinontwerp’ op onze website.