Kleurrijke achtertuin
26 augustus 2021

Wat maakt een tuin gezellig? Is het een tuinset, of misschien een mooie overkapping? Er zijn verschillende punten waardoor een tuin gezellig wordt.

Het belangrijkste punt dat gebruikt is in dit ontwerp is de beplanting. En als we de video bekijken is dat ook hetgeen dat opvalt. We beginnen met een paadje naar achter met een lange strook hortensia’s. 

Eenmaal achter gekomen zien we aan de linker en aan de rechter kant planten staan in een verhoogde border. Voor de bergruimte staan 2 kleine boompjes. Hierdoor wordt een grote zwarte wand afgedekt.

Maar dat is natuurlijk niet het enige wat sfeer brengt in de tuin. We moeten dan bijvoorbeeld ook denken aan bestrating. Welke kleur, afwerking en zelfs welke afmeting er gekozen wordt heeft invloed op het totaalplaatje van de tuin. Ook een pergola kan een steentje bijdragen om een beter/groter geheel te krijgen, en om meer gezelligheid te creëren.

Natuurlijk is het mogelijk om zelf een ontwerp te laten maken. Dit is zelfs mogelijk als u zelf al ideeën heeft. Op de eerste afspraak bespreken we deze en er worden 2 opties gemaakt. Deze worden doorgestuurd en besproken op de tweede afspraak. Dan worden de goede punten van beide ontwerpen samengevoegd tot een droomtuin. Mocht u meer informatie willen? Dan kunt u onder het kopje ‘3D Tuinontwerp’ kijken.