Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Hoogte verwerken in de tuin D
  • Hoogte verwerken in de tuin C
  • Hoogte verwerken in de tuin B
  • Hoogte verwerken in de tuin A

Hoogte verwerken in de tuin

22 oktober 2021

Het is natuurlijk mogelijk om de hele tuin op één hoogte te houden, maar soms brengt een stukje hoogteverschil net wat meer leven in de tuin. Er zijn verschillende manieren om hoogte aan te brengen in de tuin.

Als eerste beginnen we bij het afschot om het water weg te laten lopen. In de meeste gevallen zal dat van het huis af zijn. Dit om te voorkomen dat het kozijn gaan rotten, doordat het water er tegenaan blijft staan.

Voor de rest kunnen we denken aan bijvoorbeeld de borders. Door borders te gebruiken gaan we niet alleen breken in hoogte, maar er ontstaat ook een extra optie om contrasterende kleur aan te brengen. Bovendien zorgen de planten die erin komen voor extra sfeer.

Beplanting kan ook zorgen voor een stukje hoogteverschil. Denk dan bijvoorbeeld aan een klein bolboompje, of een haagje. Zoals we kunnen zien in de video hebben we hier een haag gebruikt voor afscheiding om de afvalcontainers netjes weg te kunnen zetten. Kleine boompjes staan voor de schutting, dit om een groot zwart vlak iets speelser te maken.

We hebben in dit ontwerp ook het terras iets verhoogd. In dit geval is er geen extreem hoogteverschil, maar net genoeg om net dat extraatje te geven aan de tuin. Hoe hoog zo’n terras wordt is compleet afhankelijk van de smaak. Sommigen willen hem een traptrede hoog hebben, anderen nog wat hoger. Wat belangrijk is, is dat er ook gekeken wordt naar hoe het in de tuin staat. Het totaalbeeld moet goed zijn.

Weet u niet goed hoe u de tuin moet indelen, of hoe u de tuin gezellig maakt? Dan is een 3D tuinontwerp ook een optie voor u. We tekenen uw huis in. Dit zorgt ervoor dat het visualiseren van uw droomtuin een stuk makkelijker wordt. Wilt u meer weten? Kijk dan onder het kopje '3D Tuinontwerp’ voor meer informatie.
 

Strak en getrommeld als combinatie.
Een strakke tegel wordt meestal geassocieerd met een moderne tuin. Een gebakken klinker wordt meestal in een landelijke tuin gebruikt. Maar dit...
Terras met een 'terras eiland'
Een terras kan natuurlijk in verschillende vormen gelegd worden. De meeste terrassen zijn rechthoekig, maar er is natuurlijk geen vaste...
1434