Groen geeft sfeer
09 september 2021

Groen geeft sfeer. Met deze zin bedoelen we natuurlijk de beplanting. In dit ontwerp is daar op verschillende manieren gebruik van gemaakt.

Het mooiste is om een combinatie te vinden tussen de bloemen/planten en de bestrating. Voor ieder persoon is deze mix weer anders. De een wil veel bestrating, en de ander juist weinig. Ook de grote van de tuin kan in deze keuze een rol spelen.

In dit geval is er voor veel beplanting gekozen. Er zijn 3 verschillende manieren gevonden hoe dit is toegevoegd.

De losse bloempotten op de 2 terrassen. Een voordeel van een losse bloempot is dat het vrij makkelijk verplaatst kan worden. Het is echter wel belangrijk dat deze potten niet direct op de bestrating staan, en kan dan namelijk uitslag ontstaan onder de pot. Dit is te voorkomen door de pot op bijvoorbeeld latjes te zetten.

De tweede manier is de verhoogde border. Hiermee breken we het geheel door een stukje de hoogte in te gaan. Dit geeft extra sfeer (en al helemaal met wat eyecatchers (bepaalde boom/bloem erin). Probeer in deze borders met de zichtlijn te werken in beplanting: van hoog naar laag.

En als laatste is de beplanting op de grond aan de beurt. Een leuk effect wat we op de grond kunnen creëren is een klein boompje met daaronder lage beplanting. Hierdoor onderbreken we een hele lange strook aan beplanting en geven we meer sfeer op/boven ooghoogte.

Ook u kunt een ontwerp laten maken. Klik op het kopje '3D Tuinontwerp' voor meer informatie.