Diepe tuin indelen
25 oktober 2021

Elke tuin is anders, dus ook de manier van indelen is bij elke tuin verschillend. Sommige tuinen zijn breed, andere gaan rondom het huis. In dit geval hebben we te maken met een diepe (lange) tuin. Het indelen van deze tuin is een stukje lastiger, dit omdat er in een lang stuk verschillende, sfeervolle hoekjes gemaakt moeten worden. Denk hierbij aan verschillende stukken terras en groen.

In veel gevallen zou de overkapping aan het eind van de tuin, of tegen het huis geplaatst worden. Hier hebben we te maken met een roodkavel die loopt tot einde schuurtje. De roodkavel is het stuk waar je op mag bouwen, verder naar achter mag dus niet meer gebouwd worden. We hebben alle wanden daarom van glas gemaakt, zodat je door de overkapping kunt heen kijken naar de rest van de tuin

Tegen het huis aan hebben we een terras gemaakt. Aan de zijkanten zijn borders met planten geplaatst. Na het terras is een vijver gecreeërd met aan beide kanten een pad. Dit is een goede manier om het eerste stukje tuin af te maken, (daarbij geeft het ook extra sfeer en kun je vanaf alle kanten de vijver zien en horen).

Het eerste gedeelte van de tuin (tussen de overkapping en het huis in) is redelijk vol gebouwd met planten en de vijver. Om dit te compenseren met een stukje rust hebben we na de tuinkamer een stuk gazon ingedeeld. Om het toch wat voller te maken is er een boompje geplant met aan de andere kant een groenstrook. Ook het pad dat niet recht met de erfgrens loopt zorgt voor dat extra stukje gezelligheid.

Achterin is een groentetuin bedacht. Om de afscheiding wat duidelijker te maken is er gekozen voor pergola’s (wat meteen gebruikt kan worden om wat bloempotten op te hangen. En natuurlijk geeft de verlichting ’s avond extra sfeer.

Het is ook mogelijk om zelf een ontwerp te laten maken van uw tuin. We tekenen dan uw huis in, zodat er een totaal beeld gecreëerd wordt. Voor meer informatie kunt u kijken onder het kopje ‘3D Tuinontwerp’, en om meer inspiratie op te doen kan er natuurlijk verder gekeken worden op de ‘Inspiratiepagina’.