Gebruikte klinkers

Het idee dat gebruikte klinkers veel voordeliger zijn dan nieuwe is lang niet in alle gevallen waar. Het verwerken van een gebruikte klinkers is vaak veel duurder dan een nieuwe klinkers. Vaak worden gebruikte klinkers los gestort geleverd met veel vuil en grond eraan, deze zullen eerst schoongeveegd moeten worden voordat ze verwerkt kunnen worden.

Prijzen gebruikte klinkers en nieuwe klinkers

De prijzen van gebruikte klinkers zijn vaak de helft van de nieuwprijs. U moet echter wel rekenen op hogere verwerkings en transportkosten. Het is altijd verstandig om de prijzen van oud en nieuw even naast elkaar te leggen.

Leveren gebruikte klinkers

Zoals al vermeld worden de gebruikte klinkers vaak losgestort geleverd, dit zorgt voor veel beschadigingen en breuk. Informeer ook eens bij uw stratenmaker naar het prijsverschil voor het leggen. De nieuwe klinkers worden netjes in pakken geleverd en zijn hierdoor veel makkelijker te verwerken.

Kleur gebruikte klinkers

Gebruikte klinkers hebben vaak veel van hun oorspronkelijke kleur ingeleverd. De meeste betonproducten worden met behulp van een kleurstof op kleur gemaakt en de kleur zal na verloop van jaren in de meeste gevallen veel minder geworden zijn.