Welke tegels kan ik het beste gebruiken onder de overkapping
01 mei 2024

Regelmatig overheerst het idee dat straatwerk onder de overkapping weinig te lijden heeft, dus ook basic mag zijn. Qua verkleuren is dat inderdaad waar, onder de overkapping verkleurd een tegel minder snel dan daarbuiten. Toch is bijvoorbeeld een coating wel iets om over na te denken, wanneer u bestrating in uw overkapping wilt aanbrengen. De overkapping wordt vaak gebruikt als 2e eet-/woonkamer, dus er wordt vaak gegeten en geborreld. Dit betekend dan vaak ook dat er wel eens eten of drinken op de grond valt. Bij een hele poreuze betonsteen zal dat betekenen dat er (vrijwel) direct een vlek zichtbaar is. Omdat het onder de overkapping niet regent, zal deze vlek minder snel verdwijnen. Bij een gecoate tegel zal het vuil net iets minder snel in de poriën trekken en is bij snelle actie een vlek soms te voorkomen. U zou ook een keramische tegel kunnen overwegen onder de overkapping. Deze is, ondanks de stroevere antislip, altijd weer schoon te krijgen met bijvoorbeeld warm water en een borsteltje. Keramische tegels hebben de eigenschap dat ze geen vocht en vuil opnemen en kleurvast, slijtvast en krasbestendig zijn.

Welke voeg onder de overkapping

Verder is het aan te raden om na te denken over de manier van voegen. U kunt natuurlijk gewoon voegen met brekerzand, maar er is ook een mogelijkheid om het straatwerk onder de overkapping af te werken met een vaste voeg. Dit zorgt ervoor dat u ook kunt stofzuigen onder de overkapping, zonder dat u de voeg leegzuigt. Daarnaast zorgt de vaste voeg er ook voor dat u geen last hebt van mieren en onkruid onder de overkapping.

Welke kleur straatwerk onder de overkapping

Ook de keuze voor de kleur bestrating is natuurlijk belangrijk voor een mooi eindresultaat van uw overkapping. Zeker wanneer u gebruik maakt van een (gecoate) betontegel, raden we aan om een genuanceerde kleur te verwerken. Hierop is een vlekje of krasje namelijk veel minder zichtbaar! Ook bij een keramische tegel is een nuance camouflerend voor eventuele vlekken. Daarnaast is de lichtval onder de overkapping vaak anders. In veel gevallen is het wat donkerder door een afgesloten dak, dus is de keuze voor een wat lichtere tint verstandig. Dat geeft een frissere uitstraling aan de overkapping. 

Wilt u advies over welke tegels het beste bij u en uw overkapping passen? Kom dan eens langs op ons showterrein in Nunspeet. Ons verkoopteam adviseert u graag!