Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Kleurencombinatie tuin.jpg

Welke kleurencombinaties kan ik in de tuin gebruiken?

03 augustus 2022

Om de te gebruiken kleuren voor uw tuin te bepalen, zijn de vaste elementen die al aanwezig zijn natuurlijk leidend. Als de kleur van uw woning niet mooi staat met de kleuren van de bestrating, kan het totaalplaatje enorm tegenvallen.

Naast de vaste elementen die bepalend zijn, speelt natuurlijk ook smaak een grote rol. En ook de beschikbare ruimte zal voor een deel de kleuren beïnvloeden. Vaak zien we een kleurencombinatie van een rustige kleur met een meer aanwezige kleur.

Zo kan bijvoorbeeld antraciet bijna altijd gecombineerd worden. Antraciet zien we vaak terugkomen in borders, paadjes, terrassen etc. Omdat op een effen antraciete tegel sneller vlekjes of krasjes zichtbaar zijn, wordt er voor de terrassen ook vaak een genuanceerde kleur gekozen om mee te combineren. Dit kan een andere grijstint zijn, maar ook een roodtint, aardetint of gele kleur. Daarnaast zien we regelmatig antraciete tegels gecombineerd met (oude) gebakken klinkers. Omdat de waaltjes vaak wat drukker zijn qua kleur, compenseert de rustige antraciete tint, maar deze haalt de warmte niet uit de tuin.

Een andere combinatie die we veel zien is een lichter kleur grijs samen met een paars/rood gebakken waaltje. Ook hierin blijft er rust, maar wordt er wel warmte gecreëerd in de tuin. Welke waaltjes het beste combineren met grijs is het beste te bekijken op ons showterrein door de materialen bij elkaar te leggen.

Wilt u geen antraciet of grijs in de tuin? Dat kan! Er komen steeds meer prachtige, warme kleuren in het assortiment. Zo zien we steeds meer beige of taupe tinten en aardetinten. Deze zijn in veel gevallen ook weer te combineren met een gebakken waaltje, een warme kleur border, klinkers of tegels in een andere kleur.

Het mooie aan kleuren die goed bij elkaar passen is het geheel wat de tuin daardoor zal vormen. Hierdoor wordt het geen “allegaartje” en ziet het er verzorgd en warm uit!

Wilt u eens kijken wat de mogelijkheden qua kleuren zijn? Kom dan eens langs op ons showterrein! We adviseren u graag!

 
Vaste elementen verwerken
Deze klant had twee prachtige appelbomen in de tuin. De bomen stonden zo'n meter hoger dan de rest van de tuin vanwege de vorige indeling....
1420