We leveren ook schanskorven!
27 mei 2022

Steeds vaker zien we ze langskomen, de schanskorf / steenkorf. Een stalen frame met daarin grove breuksteen, waardoor de korf fungeert als bijvoorbeeld muurtje of erfafscheiding. Omdat het om maatwerk korven gaat, kunt u er allerlei kanten mee op. Zo worden ze regelmatig gebruikt om een stukje af te scheiden waar bijvoorbeeld de containers staan, zodat die uit het zicht zijn. Daarnaast zien we bijvoorbeeld bankjes langskomen. De basis wordt dan gemaakt met de schanskorf en daar bovenop wordt hout gebruikt. Op deze manier krijg je erg mooie, natuurlijke effecten! De schanskorven die wij leveren hebben een minimale diepte van 20 cm en een maximale diepte van 40 cm. Hierdoor zijn ze erg breed inzetbaar. De hoogte van de korven kan ook variëren, van minimaal 20 cm naar maximaal 200 cm! Dit maakt ze ook uitstekend geschikt voor een erfafscheiding. De korven zijn maximaal 2 meter lang, maar zijn gewoon naast elkaar te verwerken.

Hoe plaats je een schanskorf

Bij de schanskorven worden diverse elementen meegeleverd, om er een stevig geheel van te maken. Om te beginnen worden er buizen geleverd, die half in de grond gezet moeten worden en die half in de korf moeten steken. Dit zorgt ervoor dat de korf niet snel omwaait, omdat hij dus in de grond gefundeerd is. Daarnaast krijgt u bij de korf haken die dezelfde afmeting hebben als de gekozen diepte. Deze haken moeten verdeeld over de korf vastgezet worden, zodat de korf met vullen niet gaat uitdijen. De stenen hebben natuurlijk veel gewicht en de korf alleen zal dus uit gaan zakken. Als laatste worden er clips geleverd, waarmee de bovenkant van de korf gesloten kan worden. We raden meestal aan om hier even mee te wachten, omdat de praktijk uitwijst dat de breuksteen nog wat nazakt, en er dus nog een keer wat stenen bij moeten om aan te vullen. Wanneer de clips er dan al omheen zitten, zal dit wat lastiger zijn.

De kleuren van de schanskorf

Qua vulling van de schanskorf zijn er diverse mogelijkheden! De breuksteen is leverbaar in 12 kleuren. Omdat er natuurlijk veel “gaten” zitten in de schanskorf, moet het een grove korrel zijn. Gemiddeld zijn de breuksteensoorten dan ook 50-120 mm.

Hebt u interesse in een schanskorf op maat? Neem gerust eens contact op of rijd langs voor meer informatie!