Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Waarmee moet ik mijn terras voegen.jpg

Waarmee moet ik mijn terras voegen?

21 juni 2022

Bijna alle bestrating is tegenwoordig voorzien van afstandshouders, waardoor er altijd een voegje ontstaat. Deze is natuurlijk na verwerking leeg, maar voor de stevigheid moet daar wel iets mee gebeuren. Er zijn verschillende manieren om de voegen te vullen:

Voegen met zand (dit raden we af)

U kunt uw terras natuurlijk voegen met het ophoogzand wat ook onder uw bestrating is gebruikt. Pas hier wel mee op, veel zandsoorten bevatten leemresten, die vervolgens vlekken achterlaten op uw bestrating. Daarnaast zien we vaak dat onkruid dan sneller een kans krijgt dan bij gebruik van bijv. brekerzand.

Voegen met brekerzand

In veel gevallen wordt er gevoegd met brekerzand. Dit is een grover, scherper zand dan het gewone ophoogzand. Hierdoor krijgt de tegel stevigheid. Brekerzand is leverbaar in diverse kleuren. Wij verkopen o.a. de zandkleur en antraciet. Het antraciete brekerzand is een gebroken basaltsplit en wordt daarom ook inveegzand basalt genoemd. Bij dit materiaal is het wel goed om in de gaten te houden dat er tijdens het breken van het split veel stof vrijkomt, wat ook nog in het brekerzand zit. Wanneer u dit dus op uw bestrating laat liggen kunnen er witte vlekken ontstaan. Die regenen er vanzelf weer uit, maar dit kan voorkomen worden door het inveegzand basalt van uw tegels te vegen en op te slaan, zodat u op een later tijdstip opnieuw in kunt vegen.

Voegen met inveegkwarts

Inveegkwarts is een heel fijn, scherp zand wat ontzettend makkelijk tussen de voegjes loopt. Wij verkopen de inveegkwarts in de zwarte kleur. Let wel op, er kunnen scherpe delen in het zand zitten. Pas dus op met blote voeten/handen wanneer de inveegkwarts nog op uw bestrating aanwezig is.

Voegen met onkruidarm voegzand

Onkruidarm voegzand is een voegzand wat onkruidvrij uit het zakje komt. Door een speciale behandeling zal het zand in de eerste periode niet/nauwelijks onkruid doorlaten. Wel zal er na verloop van tijd vervuiling in de voeg optreden, waardoor onkruid daarna ook voor kan komen.

Voegen met een vaste voeg

Wanneer u door het voegen graag helemaal van onkruid en mieren af wilt zijn, is er ook de mogelijkheid om een vaste voeg hiervoor te gebruiken. We hebben hiervoor 2 soorten (en meerdere kleuren) in het assortiment. Het GatorSand, wat volledig droog verwerkt moet worden, en de AquaColor Joints, die juist erg nat verwerkt moet worden. Beiden zijn blijvend waterdoorlatend, maar zullen na de juiste verwerking geen mieren en onkruid meer doorlaten.

Hebt u nog vragen over het voegen van uw terras? Neem dan gerust contact met ons op!

Tegels met een printje
We zien steeds vaker tuintegels met een print! Schitterende Mosaik patronen, bloemen, geometrische vormen etc. Maar hoe bepaal je de keuze voor...
Doe-het-zelf! Bloembak bouwpakketten
We zien ze overal terugkomen, de verhoogde bloembakken met stapelblokken . Vaak zien we vierkante of rechthoekige bakken, maar er kan zo veel...
1420