Tips en Tricks om de tuin onderhoudsvriendelijk te houden
06 december 2022

Weinig onderhoud en toch volledig kunnen genieten! Dat wil toch iedereen? Met de volgende handige tips kunnen we de tuin mooi houden, en toch het nodige onderhoud verminderen.

Onkruid vermindering

Natuurlijk denken we bij onkruid aan het onkruid tussen de tegels. Om dat tegen te gaan is een vaste voeg als een AquaColor Joints geschikt. Deze houdt het onkruid en de mieren tegen! Maar ook in de border komen we onkruid tegen tussen de beplanting. Snij dan om de beplanting heen wat anti-worteldoek, en leg daar split/grind op. Hierdoor houden we het onkruid van onder tegen, en is de bak mooi gevuld!

Onderhoud aan bestrating

Ook de bestrating kan onderhoudsvriendelijk zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een tegel met een coating. Door de coating heeft de tegel minder vocht- en vuilopname, waardoor deze minder snel groen zou worden. De keramische tegel is de optie die daar weer boven staat. Deze zou nog makkelijker zijn in het onderhoud, omdat deze nauwelijks tot geen vocht- en vuilopname heeft. Hierdoor is deze tegel weer makkelijk schoon te maken.

Extra tips

Denk ook bijvoorbeeld aan kunstgras. Hierdoor kunnen we toch een groot groen vlak maken, maar het onderhoud wordt erg verkleind. 

Onder losse bloempotten kunnen een paar kleine latjes gelegd worden. Dit zorgt ervoor dat het onder de bloempot goed kan luchten, en dat, wanneer de bloempot verplaatst wordt, we de uitslag op de bestrating beperken.