Tegels met een printje
17 juni 2022

We zien steeds vaker tuintegels met een print! Schitterende Mosaik patronen, bloemen, geometrische vormen etc. Maar hoe bepaal je de keuze voor een bepaalde print?

Ten eerste is de keuze natuurlijk afhankelijk van print! Waar de een graag een subtiele print in de tuin verwerkt, houd de ander van een duidelijk en aanwezig patroon. Natuurlijk is het van belang dat de tegel zoals u deze gekocht heeft ook zijn print behoud. Daardoor zien we dat de meeste tegels met een print gemaakt zijn van keramiek. Een keramische tegel heeft de eigenschap dat deze niet verkleurt, maar ook dat de tegel slijtvast en krasbestendig is. Hierdoor zal de print dus niet verdwijnen. Naast keramische tegels, maakt MBI sinds kort ook de GeoProArte. Dit is een betontegel met digitale toplaag, die na het printen verzegeld wordt met de Protection Plus Factor 90 coating. Hierdoor kan de tegel nog maar minimaal verkleuren.


Naast de kwaliteit en een kwestie van smaak moet het design natuurlijk ook in uw tuin passen. Sommige tegels zullen door alle elementen in uw tuin wegvallen en anderen zullen juist uit de toon vallen doordat ze teveel opvallen. Hiervoor is het dus ook belangrijk om te bepalen of de print past bij de overige bestratingsmaterialen, de gevel, de erfafscheiding enzovoorts.

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden op het gebied van een tegel met een print? Kom dan eens langs op ons showterrein in Nunspeet, waar vele designs te bezichtigen zijn!