Ruime keuze in grind en split soorten!
03 juni 2022

In veel tuinen worden grind en/of split gebruikt. Het assortiment hierin is ontzettend ruim, wat keuzes maken natuurlijk moeilijker maakt. Tot voor kort hadden we alleen de voorraadproducten op het showterrein verwerkt, waardoor er 2 kleuren grind en 3 kleuren split te zien waren. De rest van het assortiment konden we toen laten zien in een boekje. Maar omdat kleuren vanaf plaatjes en vanaf een schermpje ontzettend moeilijk te zien zijn, hebben we een “splittafel” neergezet. Hierdoor kunnen we ineens 50 kleuren grind en split laten zien, waardoor u veel makkelijker een keuze kunt maken! Hierdoor is het ook mogelijk om even een handje grind of split bij de uitgekozen tegels te leggen, om zo de bekijken wat het mooiste combineert.

Wat is het verschil tussen grind en split?

Binnen de tuinbranche horen we 2 termen langskomen voor de kiezeltjes die als erfverharding worden gebruikt. Grind en split. Maar wat is het verschil? Het verschil zit hem in de vorm van de kiezel. Een ronde, door de natuur gevormde kiezen noemen we grind. Split is daarentegen meer hoekig van vorm, omdat split ontstaat door het kunstmatig breken van bepaalde stukken natuursteen. Waar u voor kiest is natuurlijk grotendeels een kwestie van smaak. Het voordeel van de hoekige vorm van split is dat het meer gaat “settelen”. Hierdoor ontstaat er een stabieler geheel dan wanneer u grind gebruikt, omdat de ronde kiezeltjes altijd blijven rollen. Om uw grindpad/vlak stabieler te maken kunt u een grindplaat gebruiken. Het honingraadprofiel zorgt ervoor dat het grind netjes op zijn plek blijft liggen.

Wilt u meer informatie over grind en split? Neem gerust contact met ons op, of rijd even langs om de vele verschillende soorten te bewonderen!