Wanneer u in uw achtertuin zit, wilt u natuurlijk niet het gevoel hebben dat u op een plein zit. Groene elementen in de tuin helpen voor het tuingevoel. Natuurlijk kan groen gecreërd worden met borders en planten, maar voor diegene die weinig tijd en/of zin hebben in het onderhouden van beplanting, is kunstgras een schitterende groene toevoeging. De kunstgrassoorten van tegenwoordig zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Door middel van een mosdraad, een bruinig draadje, die in de mat verwerkt is, krijgen we een nog natuurlijker effect. En gelukkig is kunstgras, net als sierbestrating, leverbaar in verschillende typen, zodat er voor ieder wat wils is. Het grootste verschil in de kunstgrassoorten onderling zit in de kleur, de lengte van de garen en de hoeveelheid garen per m2.
Kunstgras kan gewoon verwerkt worden op wit zand. Daar bovenop legt u een drukverdeeldoek, die er voor zorgt dat u bijvoorbeeld een stoel op de mat kunt zetten, zonder dat deze dan ingedeukt wordt. Daarna wordt de grasmat gelegd en wordt deze ingestrooid met instrooizand. Dit is een speciaal zand die de mat verzwaard en de ruimte direct op de mat opvult. Hierdoor blijven ook de garen beter rechtop staan. Wanneer het gras na verloop van tijd weer meer plat gaat liggen, kan het weer opnieuw ingestrooid worden.
De kunstgrasmatten zijn leverbaar in 2 meter breed en 4 meter breed. De lengte kan afgepast worden naar wat nodig is. Het is dus goed om met de tuinaanleg rekening te houden met deze breedtes. Net als bijvoorbeeld vloerbedekking, heeft ook kunstgras een vleug. Het gras oogt het mooist als je in de vleug kijkt. Wanneer u meerdere stukken kunstgras aanlegt, is het dus belangrijk om de stukken allemaal in dezelfde richting te leggen. Als u qua breedte niet uitkomt, kunt u ook twee matten naast elkaar leggen en verbinden met lijmband.
Kom gerust eens langs op ons showterrein om de verschillende soorten te bekijken!