Kunstgras in de tuin
16 augustus 2022

We zien het steeds vaker, een prachtig stukje kunstgras in de tuin. Dit geeft een stuk extra sfeer en maakt het tuingevoel helemaal af, terwijl er weinig tot geen extra onderhoud bij komt kijken. Tegenwoordig worden er erg realistische kunstgrassoorten gemaakt. Ook wij hebben een divers assortiment in kunstgras, de kortere soorten met minder garen, en de lange soorten met juist veel garen per m2. U kunt hiervoor natuurlijk op onze website kijken, maar het is ontzettend lastig om de verschillende soorten goed op de foto te krijgen. We raden u daarom ook aan om de soorten even in het echt te komen bewonderen!

Bij onze kunstgrassoorten worden standaard 2 extra benodigdheden geleverd. Drukverdeeldoek en instrooizand. Drukverdeeldoek doet eigenlijk wat de naam ook al zegt, de druk verdelen. Deze wordt onder de kunstgrasmat gelegd, zodat er geen putten in het gras kunnen ontstaan, wanneer deze door hitte flexibeler wordt. Daarnaast leveren we ook instrooizand mee. Dit zorgt ervoor dat de mat zwaar wordt en dus netjes blijft liggen, maar ook dat de garen mooier rechtop blijven staan.

Kunstgras kan besteld worden in de breedte van 2 en 4 meter breed. De lengte kan zelf bepaald worden. Het is belangrijk dat de stukken kunstgras, wanneer er meerdere nodig zijn, in dezelfde richting gelegd worden, i.v.m. de vleug.