Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Keramische tegels dakterras

Keramische tegels op dakterras (incl. testje)

02 september 2020

Hebt of krijgt u een dakterras waar een vervallen vlonder ligt of oude stoeptegels verwerkt zijn? Of gaat u in een nieuw huis of appartement wonen, waar u het dakterras nog op aan moet leggen? Dan is natuurlijk de vraag welk materiaal daar het beste voor gebruikt kan worden! In eerste instantie is het draagvermogen van het dak en de hoogte tot de dorpel van belang. Vanuit daar kunnen we verder zoeken naar de beste mogelijkheid. Vaak word een 2 cm dikke keramische tegel gebruikt voor een dakterras. Ze worden dan op vierkante viltjes of op tegeldragers gelegd, zodat het dak en de tegels niet beschadigen en hiermee kunnen eventuele hoogteverschillen opgevangen worden. Dit betekend natuurlijk wel dat de tegel maar op 4 punten steun heeft. Dan rijst de vraag naar boven of dit wel stevig en stabiel genoeg is. De leveranciers geven aan dat dit zeker kan, maar wij wilden dat testen. In onderstaande video ziet u dat zelfs een auto over een 1,8 cm dikke keramische tegel op viltjes kan rijden, zonder dat de tegel knapt. De keramische tegel bewijst hier zeker zijn kracht!

Daarnaast is natuurlijk het voordeel van keramiek dat het geen vocht en vuil opneemt, niet verkleurd en krasbestendig is. Hierdoor hebt u met keramische tegels een prachtig onderhoudsvriendelijk terras om op te leven.

Klik hier voor het assortiment keramische tegels!

Terrasoverkappingen
We gaan de koudere en nattere periode weer in. Helaas betekend dat dat het buiten zitten zijn langste tijd wel gehad heeft. Vind u dat ook jammer,...
Bent u toe aan een nieuwe tuin?
Veel mensen die jarenlang ergens wonen vinden het moeilijk om op een andere manier over hun tuin na te gaan denken. Vaak wordt de bestrating...
1420