Kan ik mijn zwembad op (sier)bestrating plaatsen?
10 juli 2024

Tijdens warme zomerdagen is het natuurlijk heerlijk om verkoeling te kunnen zoeken in eigen achtertuin. Dit kan gemakkelijk gerealiseerd worden door een zwembad(je) neer te zetten. Maar waar kan het zwembad het beste geplaatst worden?

De beste plek voor het zwembad is in de eerste plaats afhankelijk van de materialen die in de tuin zijn verwerkt. Wanneer u betonbestrating in de tuin hebt liggen, kan het zwembad een grote witte vlek veroorzaken. Dit is kalkuitbloei, die onder het zwembad ontstaat doordat de tegels niet meer kunnen “ademen”. Deze kalkuitbloei kan verminderd worden door gebruik van ademende matten onder het zwembad, maar ook dan nog is er wel kans op zo’n vlek, al zou dat in mindere mate zijn. Hoewel kalkuitbloei vanzelf zal verdwijnen, kan dit wel hardnekkig zijn. Wanneer u naast bestrating ook (kunst)gras hebt in de tuin, kan het zwembad het beste daarop geplaatst worden.

In geval van keramische terrastegels zal er veel minder kans zijn op vlekvorming van een zwembad. De locatie van het bad is dan ook veel minder van belang.

Wilt u hier mee over weten? Kom gerust eens langs en we adviseren u graag!