Hoe vangen we hoogteverschil op?
16 December 2022

Het lijkt misschien vervelend dat de tuin zoveel verschil in hoogte heeft, maar als het op de goede manier verwerkt wordt zorgt het voor extra dynamiek en sfeer! Maar welke manieren zijn er om hoogteverschil op te kunnen vangen?

L-elementen

Een optie zijn de L-Elementen deze zijn in verschillende hoogtes, lengtes en kleuren te krijgen. Door genoeg gewicht (waar meestal gewoon het zand voor wordt gebruikt) op de voet te leggen krijgen deze elementen genoeg ballast om de druk van de zijkant aan te kunnen.

Stapelblokken

Gaat u ook borders plaatsen? Dan kunnen dezelfde stapelblokken ook gebruikt worden om een muur te maken waar het hoogteverschil mee opgevangen kan worden! Hierdoor houden we een stuk eenheid in de tuin. De blokken kunnen dan simpelweg verwerkt worden met een lijm als pur, of kit.

Trap

Is het hoogteverschil te groot om er meteen vanaf te kunnen stappen? Dan is het maken van een trap zeker niet overbodig. Hiervoor zijn ook verschillende manieren. 

Traptreden worden veel gebruikt voor het opvangen van een te grote afstap. Ook deze zijn in verschillende afmetingen, kleuren, en zelfs in verschillende soorten kwaliteiten te krijgen. Kijk gerust eens welke mooi zou staan in uw tuin!

Ook de tegels of klinkers die terug komen in bijvoorbeeld het terras kunnen gebruikt worden voor het maken van een trap. Leg de uitlijning neer van de stapelblokken die gebruikt worden voor de borders, en leg daar vervolgens de klinkers of tegels in. Zo gebruiken we dezelfde materialen van de rest van de tuin om de hoogte op te vangen.