Het voordeel van verhoogde borders
31 mei 2022

Ze schieten als paddenstoelen uit de groen, verhoogde borders! Maar waarom kiezen zoveel mensen voor deze optie? Is het alleen een kwestie van smaak of zijn er extra voordelen te benoemen?

Een heel voor de hand liggend voordeel is het gemak in het onderhouden van verhoogde borders. Wanneer u last hebt van bijvoorbeeld rugklachten, is het natuurlijk veel makkelijker om onkruid te wieden in een verhoogde border dan op de grond. Daarnaast is een groot voordeel van een verhoogde border dat je zelf het grondsoort toe kunt voegen. Hierdoor kan de grondsoort aangepast worden aan de planten in plek van andersom.

Naast dat de borders praktisch zijn, zijn er natuurlijk ook nog andere redenen te bedenken om deze borders te gebruiken. Zo creëren hogere elementen bijvoorbeeld ook een stuk diepte in de tuin. Daarnaast is het met behulp van bloembakken makkelijk 2 gedeeltes van de tuin scheiden, zonder er een massief geheel van te maken. Door wat luchtige planten behoud je toch de doorkijk, maar is er een duidelijk onderscheid.

Een verhoogde border is natuurlijk van allerlei materiaal te maken. Zo werd er vroeger vaak hout voor gebruikt. Het nadeel daarvan is wel dat hout na verloop van tijd gaat rotten, waardoor het vervangen moet worden. Wat we momenteel het meeste zien zijn de borders van betonnen stapelblokken. Natuurlijk zien we over het algemeen veel strakke, antraciete borders, maar er is een ruim assortiment stapelblokken in allerlei formaten, afwerkingen en kleuren. Hierdoor is een border in de meeste gevallen geheel naar smaak te maken!

Vind u het lastig om te bedenken in welke vorm u een verhoogde border wilt maken? Kijk dan eens bij onze complete bloembak bouwpakketten! Hiermee kunt u zelf eenvoudig een prachtige bloembak maken.

Kom gerust eens langs voor meer informatie over de verhoogde borders!