Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Bestrating in allerlei kleuren.JPG

Het kiezen van de kleur van uw bestrating

04 november 2020

Inmiddels is het aanbod qua bestrating voor de tuin zo enorm groot, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Iets wat je kan helpen met het filteren in deze overweldigende assortimenten is de kleur bepalen. Wanneer je de kleur of tint helder hebt, valt in de meeste gevallen ruim de helft van de mogelijkheden al af en kan je vervolgens gaan filteren op kwaliteit. Die bepaalt natuurlijk ook hoelang de kleur blijft en hoe makkelijk de bestrating schoon te maken is.

Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de kleur van uw bestrating? Allereerst zijn natuurlijk de kleur van het huis en de andere vaste elementen die in uw tuin aanwezig zijn heel bepalend. Deze aspecten zijn erg belangrijk, want al is een kleur op het showterrein prachtig, diezelfde kleur kan totaal niet passen bij uw tuin. Daarnaast is er natuurlijk de keuze tussen effen kleuren en gemêleerde (gemengde) kleuren. Het voordeel van een gemêleerde kleur is dat bijv. vlekjes en krasjes daarop minder zichtbaar zijn. Let erop dat die bij een donkere effen tegel juist wel opvallen! De keuze voor een bepaalde kleur is dus ook belangrijk in praktisch oogpunt. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de verandering van de kleur wanneer ze nat zijn. Een tegel wordt donkerder wanneer het geregend heeft en de tint kan hierdoor anders worden. Zo zijn er bijvoorbeeld soorten die grijs gemeleerd zijn als ze droog zijn, maar zodra het regent hebben ze een beige gloed. Dit is natuurlijk prachtig, maar het is wel goed om van tevoren te weten wat de uitstraling gaat worden omdat dit kan afwijken van uw smaak. Ook heeft de kleur van de bestrating iets invloed op de temperatuur in de tuin. Al is het verschil niet super groot, een donkere tegel wordt toch iets warmer dan een lichte.

Sowieso is het belangrijk om de kleuren in het echt te gaan bekijken! Op een scherm of in een boekje wijken de kleuren altijd iets af van de werkelijkheid. Kom gerust eens langs om ons assortiment te bekijken!

 
Jarupa Campo JP04
Aan deze pagina wordt nog gewerkt
1420