Het formaat tegels in uw tuin bepalen
26 augustus 2022

Er zijn steeds meer verschillende soorten, kleuren en formaten bestrating te koop. Maar hoe kiest u dan de juiste bestrating voor uw tuin? Waar de keuze op valt heeft met verschillende factoren te maken, deze zijn o.a. de volgende:

  1. De grootte van het terras/te bestraten gedeelte
  2. Natuurlijk eigen smaak
  3. De vorm van het te bestraten gedeelte

 

De grootte van het terras/te bestraten gedeelte

Om het formaat te kunnen bepalen is natuurlijk het formaat van het terras ook belangrijk. Hebt u een enorm terras, dan kan een kleine tegel een onrustig effect geven. Maar hebt u een klein terras, dan maakt juist een hele grote tegel het stukje juist optisch kleiner. Wanneer u een terras van 3x6 meter aanlegt zult u in het geval van een 100x100 tegel slechts 18 tegels hebben liggen, terwijl dit er met 60x60 wel 50 zijn! Daarnaast kan het ook erg leuk zijn om te spelen met verschillende formaten, door een pad van een kleinere steen te maken dan een terras. Wanneer de juiste formaten gecombineerd worden kan dit een super strak of juist speels geheel vormen!

Natuurlijk eigen smaak

Naast de grootte van het te bestraten gedeelte is natuurlijk ook gewoon smaak van belang. Waar de een juist houd van de speelse en authentieke klinkers, wil de ander juist graag een rustig geheel door grotere tegels en rechte lijnen. Kijk voor ideeën gerust eens op onze inspiratiepagina!

De vorm van het te bestraten gedeelte

Hebt u een smal maar lang terras, dan kan het leuk zijn om de nadruk te leggen op de breedte door een langwerpige tegel te gebruiken. Hebt u veel schuine lijnen? Dan is het bijvoorbeeld minder mooi om een klein wildverband te gebruiken, omdat er dan allemaal kleine hoekjes en stukjes aan de kanten ontstaan.

Bent u benieuwd naar welke tegel mooi bij u past? Kom dan eens langs zodat we u de verschillen kunnen laten zien en u van een advies kunnen voorzien of laat een schitterend 3D tuinontwerp maken!