Grote tegels op de oprit
05 juli 2022

De oprit is het stukje straatwerk om het huis wat het meest te lijden krijgt. Hierdoor is het belangrijk om goed te kijken en te informeren wat verstandig is om te gebruiken. Want naast of u de steen mooi vind, moet deze natuurlijk ook netjes blijven liggen.

Regelmatig komen klanten binnen met de wens om grote tegels op de oprit te verwerken. De fabrieken geven aan dat dit mogelijk is tot de maat 60x60 en bij elke maat geld dat de tegels minimaal 6 cm dik moeten zijn. Een reden voor deze wens is natuurlijk de uitstraling, maar ook het aantal voegen, waardoor onkruid minder voor kan komen. Wij adviseren de grote maten voor de oprit echter niet! In de praktijk zien we dat de grote tegels na verloop van tijd sneller erg ongelijk gaan liggen. Als een tegel van 60 cm aan de ene kant een paar mm zakt, kan deze aan de andere kant van de tegel gelijk een cm gaan steken. Hierdoor adviseren we om maximaal het formaat 30x20x6 cm te gebruiken. Door het formaat kan deze minder gaan steken. Het allersterkst blijft natuurlijk de betonklinker van 8 cm dik. Deze kan in elleboogverband of visgraat gelegd worden, om het nog sterker te maken. Natuurlijk hebben we ook in het formaat van de “normale klinker” ook veel verschillende keuzes. Zo zijn er de basic klinkers in het grijs, antraciet, heidepaars en belgisch rood, maar ook de kleurechte series “GeoKlinker Plus” en de “GeoCotto”.

Voor de hoeveelheid voegjes is er natuurlijk een oplossing! U kunt de klinkers of kleine tegels eventueel voegen met een vaste voeg, waardoor mieren en onkruid er niet meer door kunnen komen. Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten voegen!

Kortom, er zijn erg veel mogelijkheden om de oprit te bestraten. Kom gerust eens langs om ons assortiment te bekijken en voor advies!