Gietbeton bestrating
31 mei 2022

Bestrating van gietbeton komt wat minder voor dan van normale betonsoorten. De manier van produceren is wat duurder, maar het resultaat is geweldig. Het beton dat in de mallen wordt gegoten is veel natter dan bij een normaal geperste steen. Het gietbeton droogt in de mal, als hij droog is dan wordt hij uit de mal verwijdert en voorzien van een coating, deze coating zorgt ervoor dat de kleur mooier blijft en dat er minder kalk uit de steen komt.

Uitstraling van gietbeton bestrating

De uitstraling van bestrating van gietbeton is die als van een natuursteen kassei maar is net zo makkelijk te verwerken als een normale betonsteen. Het gietbeton heeft een schitterende gesloten structuur waardoor hij bestand is tegen ons weer en ook tegen het aanhechten van vocht en vuil.

Verwerking bestrating van gietbeton

De bestrating van gietbeton heeft een schitterende authentieke uitstraling en lijkt enorm veel op de bekende kassei van natuursteen. Het verwerken van gietbeton bestrating is net zo makkelijk dan het leggen van een trommelsteen die van normaal beton is. In de meeste gevallen zijn de stenen voorzien van een voet waardoor ze ook automatisch met een voeg gelegd worden. Doordat de stenen niet helemaal vlak zijn is aftrillen in de praktijk niet nodig.

Onderhoud van gietbeton bestrating

Zoals bij alle soorten betonbestrating kunt u het gietbeton ook beter niet reinigen met een hoge drukreiniger. Afspoelen met de normale tuinslang is in de meeste gevallen voldoende. Probeer zoveel mogelijk agressieven reinigingsmiddelen te voorkomen. Het gietbeton is te voegen met een fijn split, maar dan is het niet mogelijk om de bestrating met een sterke straal schoon te maken. Gebruikt u een vaste voeg dan is dit zeker wel mogelijk.