De voordelen van kunstgras
29 september 2022

We zien het steeds meer, de gazonnetjes van echt gras worden vervangen door een stukje kunstgras. En in de loop van de jaren hebben we ook steeds mooiere soorten kunstgras zien verschijnen. Er zijn soorten waarin zelfs een mosdraadje is verwerkt om een hele natuurlijke look te creëren.

Het grote voordeel van kunstgras is natuurlijk het gemak qua onderhoud. Het hoeft niet meer gemaaid te worden en de kantjes blijven gewoon strak zonder ze te hoeven knippen. Het enige wat af en toe nog nodig zou zijn is even de hark erover om bladeren te verwijderen. Daarnaast kan het na verloop van tijd voorkomen dat het gras wat platter gaat liggen, waardoor er weer wat instrooizand aan de mat toegevoegd moet worden.

Het mooie van kunstgras is dat het veel water doorlaat. Hierdoor is dit een mooie buffer voor het regenwater wanneer de rest van tuin voornamelijk verhard is. Daarnaast geeft een stukje (kunst)gras toch meer tuingevoel dan tuin die geheel dicht gestraat is.

Naast het gemak in onderhoud en natuurlijk de iets andere looks zit er nog een verschil in kunstgras en echt gras. Wanneer het buiten erg warm is zal echt gras iets kouder blijven dan kunstgras, al is ook kunstgras prima te betreden met blote voeten!

Kom gerust eens kijken en voelen op ons showterrein, waar we diverse soorten kunnen laten zien.