Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Coating.jpg

Betontegels met een coating

21 oktober 2020

De assortimenten vanuit de verschillende fabrieken worden steeds ruimer! Honderden verschillende typen bestrating in diverse kleuren, maten maar ook kwaliteiten worden er aangeboden. Daarnaast varieert de prijs natuurlijk ook mee. Een term die je dan regelmatig tegenkomt is “Betontegels met een coating”. Wat is een coating nou precies? Bij de verschillende merken wordt er op een verschillende manier gecoat. Bij MBI werken ze met 3 verschillende manieren van coaten. De coating zorgt ervoor dat de poriën afgesloten worden, waardoor vocht en/of vuil minder kans krijgt om aan te gaan hechten. Hierdoor zijn de tegels makkelijker schoon te maken! Per coating verschilt de hoeveelheid bescherming die geboden wordt. De verschillende soorten vind u in onderstaand tabelletje, hierin zijn ook de onderlinge verschillen te vinden:

Verschillende manier van Coaten MBI

Bij REDSUN wordt er gewerkt met een hydrofoob en/of impregnant. De hydrofoob sluit de watergangen in de beton af. Daarna worden de tegels vaak 2x geïmpregneerd. Hierdoor zijn ook deze tegels beter beschermt tegen vocht en vuil, en dus makkelijker schoon te maken. Per serie verschilt de samenstelling van die soorten weer, de ene tegel heeft alleen een hydrofoob, de andere tegel alleen een impregnant en weer een andere productgroep heeft beide.

 

Uiteindelijk zal ook een tegel met een coating wel eens iets vies worden, maar door de coating (afhankelijk per sterkte van de coating natuurlijk) zal die vervuiling minder diep zitten en dus makkelijker te verwijderen zijn. Er zijn ook tegels leverbaar met een soort dikke coatinglaag over de tegels, deze kunnen heel krasgevoelig zijn. Informeer dus altijd goed voordat u tegels besteld! Kom gerust eens langs om de verschillende soorten te bekijken en advies in te winnen.

 

Klik hier voor de gecoate tegels van MBI
Klik hier voor de gecoate tegels van REDSUN

 
Vaste elementen verwerken
Deze klant had twee prachtige appelbomen in de tuin. De bomen stonden zo'n meter hoger dan de rest van de tuin vanwege de vorige indeling....
1420