Alles is weer groen!
17 januari 2023

De ene tegel zal het wat sneller doen dan de andere, maar uit eindelijk worden ze het allemaal een keertje: Groen. Helemaal in deze donkere en heel vochtige periode zien we dat de groene aanslag weer tevoorschijn komt. Maar hoe kunnen we hier het beste mee omgaan?

Hogedrukspuit

Er zijn verschillende manieren om de groene aanslag tegen te gaan. Veel mensen grijpen naar de hogedrukspuit. Dit raden wij echter sterk af. Door de enorme krachten die vrijkomen maken we de tegels poreus en ruw. De groene aanslag zal verdwijnen, maar het zal door de verhoogde vocht- en vuilopname van de tegel veel en veel sneller weer terug komen. Daarboven zullen ook de kiezeltjes na verloop van tijd door de toplaag heen komen.

Schoonmaakazijn

Een andere oplossing wat veel gebruikt wordt is de schoonmaakazijn. Dit helpt tegen de algen, maar pas er wel mee op! Het kan de kalkuitbloei (witte uitslag) weer omhoog trekken naar het oppervlak. Hou hier dus rekening mee.

Groene aanslagreiniger

De groene aanslagreiniger is een nog betere oplossing om de bestrating te reinigen. Deze reiniger tast de tegel niet aan. Deze, maar ook het schoonmaakazijn wordt het beste gecombineerd met het volgende:

Wachten

Het is misschien niet de oplossing waar u op gehoopt had. Maar het is wel zeker de moeite waard. De meeste middeltjes werken namelijk het beste wanneer het droog is, en de temperatuur boven de 10 °C is. Zo ook de groene aanslagreiniger. Door dus nog een poosje te wachten heeft de aanslagreiniger het beste effect, en dus ook het mooiste resultaat!