Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Bestrating zagen

Aftrillen en zagen van uw bestrating

15 juli 2020

Nog steeds krijgen wij regelmatig de vraag of bestrating afgetrild mag worden. Dit kan tot maximaal de maat 20x30x6 cm (bij voorkeur meestal met een rubber mat, om beschadiging te voorkomen), maar bij grotere formaten mag de bestrating NIET afgetrild worden! Wanneer dat wel gebeurt, loopt u een enorm risico op breuk en beschadiging. Het is wel belangrijk dat het zandbed goed afgetrild en vervolgens afgevlakt wordt. Zo begin je met een mooie, stabiele ondergrond. Het afgevlakte zandbed kan je heel licht omwoelen met de hark, en dan kunnen de tegels gelegd worden. Leg eerst alle tegels en klop daarna de tegels (voorzichtig!) na op de plekken waar dat nodig is.

Een ander punt waar het met het verwerken van de bestrating nog wel eens misgaat is bij het zagen. Als u een betonsteen doorzaagt, komt er veel stof (droge cement) vrij. Om te voorkomen dat dit gaat hechten op de nieuwe tegels, is het verstandig om water te gebruiken met het zagen en de tegels/klinkers goed af te spoelen voordat ze gelegd worden. Als de cement eenmaal aan de tegel gaat hechten, is deze cementsluier erg lastig te verwijderen.

Kom gerust eens langs het juiste verwerkingsadvies!

Plaatsen van zwembad op de bestrating
Veel mensen plaatsen een zwembadje voor hun kinderen op de bestrating . Wij adviseren echter om dit bij voorkeur op het gras/kunstgras te doen....
Speeltoestellen in de tuin
Heeft u kinderen en wilt u een kindvriendelijke tuin gaan maken? Dan is de materiaalkeuze natuurlijk ook heel erg belangrijk. Soms zien we...
1420