Offerte

Vul uw wensen in en ontvang vrijblijvend een offerte.

Neem contact met ons op

Vul hiernaast uw naam, nummer en vraag in en wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kan ons ook direct bellen of mailen!

The Stone Discounter
Galvaniweg 30
8071 SC Nunspeet
  • Hoe je van 1050 m2 een droomtuin maakt A
  • Hoe je van 1050 m2 een droomtuin maakt B
  • Hoe je van 1050 m2 een droomtuin maakt D
  • Hoe je van 1050 m2 een droomtuin maakt C

Hoe je van 1050 m2 een droomtuin maakt

21 november 2019

Als je een kavel hebt van 1050 m2 is het belangrijk dat er een ruimtelijke, maar gezellige indeling komt. In dit ontwerp is gekozen om de borders vlak met de grond te maken, zodat het een landelijke uitstraling geeft. Om de borders ligt een rollaagje van klinkers. Dit maakt de uitstraling wat robuuster. Door in de voortuin L-vormige borders te maken met ruimte tussen de borders, word er een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer gecreëerd. Op deze manier kijk je door de planten naar het boompje in het midden van de tuin en de border die volgt. 
Als afscheiding met de buren zijn boompjes gebruikt. Deze stonden al in de tuin, wij hebben ze in het ontwerp dus overgenomen. 
De grootste wensen voor de achtertuin waren een overkapping met berging, een terrasje in de zon en een terras aan huis. Ook aan de kinderen is gedacht door achterin de tuin een speelplek te maken met een speeltoestel, een trampoline en goaltjes. De overkapping staat een halve meter van de erfgrens, zodat het onderhoud aan de hederaschermen gemakkelijk is. Voor de waspaal is een apart ‘’terrasje’’ gemaakt, zodat er genoeg ruimte is om een wasje op te hangen. De containers hebben een plekje naast het huis gekregen, waar ze uit het zicht staan en toch heel praktisch dicht bij de keukendeuren. De drie appelboompjes stonden al in de tuin, en die blijven staan. 
Bij bestaande tuinen moeten we het ontwerp dus aanpassen aan blijvende elementen. Daarom gaan we samen zitten en kijken naar uw wensen en naar de vaste elementen in de tuin en hoe we dit kunnen verwerken in een ontwerp.
 

 
Regenwater afvoeren in tuin 
Tijdens de hevige regenbuien van afgelopen dagen zie je op veel plekken grote plassen water ontstaan, zo ook in onze tuinen. Wat kan je nou doen...
1434