Producten
Wist u dat?

...iedere steen waar beton in verwerkt last kan krijgen van kalkuitbloei? De basis van een steen is cement, dit kan een chemische reactie geven met water. Hierdoor kan er kalk ontstaan die zich op het oppervlakte van de steen afzet. Hier is weinig aan te doen. Uiteindelijk zal de kalk vanzelf verdwijnen door de weersinvloeden.

Voegzand

Bij sommige tegels hoeft u alleen de tegel te leggen en het is klaar. Maar bij tegels die bijvoorbeeld een afstand houder heeft moet u toch voegmiddel gaan gebruiken. Het zorgt er ook voor om uw sierbestrating strak en stevig ligt. Maar enig idee welk voegmiddel u kan gebruiken? Wij willen u wat vertellen over welke soorten voegmiddel er zijn en welke het beste is voor u.

Soorten voegzand

Er zijn verschillende soorten zand om de voegen van uw steen te vullen. Het meest voor de hand liggende is brekerzand. Maar als de kleur van de tegel niet match met het zand dat u wil gebruiken wordt het vaak minder mooi. Daarom heeft u keuze uit onder andere zilverzand, invoegzand zwart, invoegzand geel etc. Het voegzand heeft niet alleen de functie om de bestrating een stevige ligging te geven of een strak uiterlijk, maar heeft ook als functie om het water aftevoeren. Het zand laat water door zodat het niet op uw bestrating blijft liggen. De kans is groot dat tussen het voegzand onkruid komt groeien en dat is vervelend. Polymeer invoegzand is een waterdoorlatende polymeervoeg, als het regent wordt de voeg elastisch waardoor het minder snel scheurt. De voordelen zijn geen onkruid, geen mieren en het zand waait niet weg. Geschikt voor niet alleen professioneel maar ook voor privé gebruik.

Advies voegzand

Er zijn verschillende soorten voegzand die u kan gebruiken en punten waar u op moet letten. Informeer u dus goed bij uw hovenier of stratenmaker. Bij toepassing van de polymeer zand let dan op de verwerking. Begin met het verwijderen van het oude voegmateriaal, onkruid en mieren. Als alle voegen zijn schoongemaakt kan het Gator voegzand erin. Als u de totale verwerking van het Gator voegzand wilt weten klik dan op de link in de volgende pagina.

Nieuws / Actueel

NIEUW! Snel en eenvoudig Garden Lights tuinverlichting bestellen via onze webshop tuinverlichtingbestellen.nl. Profiteer nu van onze actie en ontvang 15% korting op het gehele assortiment tuinverlichting! Gebruik bij uw bestelling kortingscode WINTER1718. Kijk voor de voorwaarden op de webshop.