Producten
Wist u dat?
Win een GRATIS tuin 2018

De winnaar van de actie 'Win een gratis tuin 2018' is bekend!! Klik op de advertentie voor meer informatie.

Houd de facebookpagina en de website van deze actie in de gaten voor de vorderingen!

 

 

 

Wat is kalkuitbloei?

Kalkuitbloei kan in bijna alle betonproducten ontstaan. Het proces van kalkuitbloei wordt veroorzaakt door chemische reacties in het beton. Beton bestaat uit zand, grind, cement en water. Door de samenvoeging van cement en water wordt er calciumhydrioxide gevormd, ook wel vrije kalk genoemd. De kalkafzetting gaat vervolgens een reactie aan met kooldioxide (CO2/lucht), waardoor er calciumcarbonaat ontstaat. Dit is kalkuitbloei en is moeilijk tegen te gaan. Maar het is zeker niet blijvend!

Kalkuitbloei verwijderen of afwachten?

Wij begrijpen dat, als u een mooi terras heeft aangelegd, het erg jammer is als er witte vlekken op uw bestrating ontstaan. Toch adviseren we om niet direct met allerlei chemische middelen te gaan werken. In de meeste gevallen verdwijnt de kalk vanzelf door de kooldioxide die in de lucht aanwezig is. Als het probleem zich na een aantal maanden niet oplost hebben we een aantal middelen om dit proces te kunnen versnellen. Wij adviseren u echter om geduld te hebben. Het probleem verdwijnt vanzelf. Kalkuitbloei verwijderen bij net aangelegde bestrating is zeker af te raden omdat dit dan waarschijnlijk ook weer snel terug is. Om de kalkuitbloei te verwijderen is een paar maanden geduld wel het minimale.

Kalkuitbloei en de kwaliteit van uw bestrating

U vraagt zich waarschijnlijk af of de kwaliteit van uw bestrating wel goed is als u op het punt staat van kalkuitbloei verwijderen. We kunnen u gerust stellen, de kalkuitbloei niets zegt over de kwaliteit van uw bestrating. Het is alleen een minder fraai gezicht.

Hoe voorkomt u kalkuitbloei verwijderen?

Als u geen kalk wilt hebben in uw gekochte tegels is het belangrijk om van te voren goed te informeren hoe het kalkuitbloei verwijderen te voorkomen is. We hebben tegenwoordig een aantal soorten bestrating waar u van mag verwachten dat kalkuitbloei verwijderen (bijna) niet nodig is. Dit heeft te maken met de opbouw van de bestrating. Informeer naar de vele mogelijkheden.

KLIK HIER voor een filmpje met tips voor kalkuitbloei verwijderen!

 

 

Vragen? Mail ons! of bel 0341 - 264240

3D tekeningen!

NIEUW! Vind u het lastig om een voorstelling te maken van hoe uw tuin er met de uitgezochte materialen eruit komt te zien? Dan is er nu de mogelijkheid om een 3D tekening van uw tuin te laten maken!

Klik op de foto voor meer voorbeelden, de voorwaarden en meer informatie!
Nieuws / Actueel

NIEUW! Snel en eenvoudig Garden Lights tuinverlichting bestellen via onze webshop tuinverlichtingbestellen.nl. Profiteer nu van onze actie en ontvang 15% korting op het gehele assortiment tuinverlichting! Gebruik bij uw bestelling kortingscode WINTER1718. Kijk voor de voorwaarden op de webshop.